fbpx

Blog

Masło orzechowe własnej produkcji

Masło orzechowe własnej produkcji 🥜

Bardzo lubię masło orzechowe i zawsze kupowałam je w sklepie, dopóki nie dołączyłam do programu i nie sprawdziłam, co jest w jego składzie 😱
Znalazłam bardzo prosty przepis na własne masło orzechowe – tańsze i zdrowsze, a do tego bardzo proste w przygotowaniu. Do tego, dowiedziałam się, że można wykonywać je z każdym orzcehów lub ich mieszanki – co, kto lubi ☺️
🍽 Porcja: ok 500 ml
🥗 Potrzebne składniki:
✅ łuskane orzechy ziemne (lub inne ulubione) 600g
✅ szczypta zdrowej soli np świeżo zmielona sól himalajska
🍴 Przygotowanie:
👉 Orzechy można kilka godzin wcześniej namoczyć, aby puściły więcej swojego oleju – w ten sposób, uzyskamy bardziej podobne ale zdrowsze masło do gotowego, kupnego.
👉 Wrzucamy je w blender i miksujemy na miazgę. Przy otwartych pojemnikach, radzę uważać na oczy❗️Orzechy odskakują.
👉 Dodać szczypyę soli i wymieszać.
Bon Apetit! Twoje masło jest gotowe 🥜☺️
Śledź mnie również:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram