fbpx

Blog

Ryba z pieczarkami w szpinaku z serem kozim

Ryba z pieczarkami w szpinaku – idealna na obiad lub śniadanie (ryba w mniejszej porcji) od drugiego etapu
🍽 Porcja: 1 osoba
🥗 Potrzebne składniki:
– szpinak mrożony lub świeży
– 2 pieczarki
– ryba mróżona lub świeża
– sok z cytryny – łyżeczka
– czosnek mielony
– pieprz
– olej roślinny
– plasterek sera koziego
🍴 Sposób przygotowania:
– rybę rozmrażamy lub świeżą wrzucamy na patelnię na łyżce oleju, dusimy z natką pietruszki i sokiem z cytryny,
– szpinak rozmrażamy lub wrzucamy na łyżce oleju do garnka, podduszając
– do szpinaku dodajemy czosnek i pieprz, a gdy się poddusi, a pieczarki lekko zmiękną, dodajemy plasterek sera koziego, aby złapać inną konsystencję
– podajemy na ciepło
👩🏽‍🍳 Smacznego!
Śledź mnie również:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram