fbpx

Blog

Zupka warzywna z mięsem

Zupka warzywna z mięskiem 🥘

Bardzo lubię zupy – zwłaszcza takie rozgrzewajace, kiedy na dworze jest zimno i mokro. Dzisiaj przedstawiam Wam moją prostą zupkę warzywną z mięskiem, w sam raz na obiad.

🍽 Porcja: dla 4 osób
🥗 Potrzebne składniki:
❇️ marchew 3 sztuki
❇️ pół pora
❇️ seler 1 sztuka
❇️ pietruszka 3 sztuki
❇️ 100 g zielonej fasolki
❇️ 200 g różyczek kalafiora
❇️ 2 łyżki bulionu warzywnego – samodzielnie robiony
❇️ pieprz
❇️ mięso – np 4 udka kurczaka
🍴Sposób przygotowania:
👉 Mięso pozbawić tłustej skóry.
👉 Warzywa obrać i umyć. Marchew, pietruszkę i seler, pokroić w paski lub kostkę, pora w talarki, a fasolkę w krótsze kawałki.
👉 Do granka wlać ok 2 litrów wody, dodać 2 łyżki bulionu i pokrojone warzywa wraz z kalafiorem oraz mięso. Doprawić pieprzem. Gotować aż zmiękną warzywa i ugotuje się mięso.
Mięso można zjeść razem z zupą na obiad lub osobno jako odrębne danie.
Uzyskujemy w ten sposób treściwą i gorącą zupę warzywną oraz mięso, które jets potrzebne w naszym obiedzie. Smacznego!
Śledź mnie również:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram